Fotó: MTI (archív)
Hirdetés

„Elvárnánk az országos médiától, hogy tudja, mikor áll az ország érdekében egy történet nyilvánosságra hozatala és mikor csak az a célja, hogy leromboljon egy nőt ok nélkül” – áll a munkáspárti Holly Lynch által nyilvánosságra hozott levélben.

A hercegi pár október elején pert indított a londoni felső bíróságon a The Sun című konzervatív, illetve a Daily Mirror című baloldali tömeglap ellen azon a címen, hogy azok törvénysértő módon feltörték és lehallgatták a hercegnő telefonos hangpostáját.

A Mail on Sunday című vasárnapi lapot is perlik azért, mert Meghan egyik levelét, amelyet a hercegnő édesapjának, Thomas Markle-nak írt, a konzervatív vasárnapi bulvárlap tavaly közzétette, megsértve a szerzői jogot és a brit adatvédelmi törvényt.

A kereset benyújtásakor Harry azzal vádolta a brit sajtót, hogy a lapok ugyanúgy bánnak feleségével, mint egykor édesanyjával, Diana hercegnével, aki 1997-ben, fotósoktól üldözve vesztette életét egy párizsi autószerencsétlenségben.

Meghan Markle egy interjúban beszélt arról, hogy milyen nehezen kezeli a brit bulvársajtó részben nagyon kritikus tudósításait, és elmondta, hogy az elmúlt két év „valóban küzdelmes volt”.

Az amerikai származású Meghan 2018 májusában ment férjhez a 35 éves Harry brit herceghez, majd egy évvel később hozta világra első gyermeküket, Archie-t.