Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds
Johnny Depp amerikai színész távozik a virginiai Fairfax megyei bíróságáról a volt felesége, Amber Heard amerikai színésznő ellen indított rágalmazási perének utolsó tárgyalási napján, 2022. május 27-én
Hirdetés

A polgári esküdtszék 15 millió dolláros kártérítést állapított meg Depp javára, amit a volt feleségének kell megfizetnie. Ugyanakkor Heardnek is igazat adtak ellenkeresetének bizonyos pontjaiban, így ő kétmillió dolláros kártérítésre számíthat.

„Nincsenek szavak arra a csalódottságra, amit most érzek” – jelentette ki a tárgyalóteremben Heard az ítélet felolvasása után. „Megszakad a szívem, hogy a hegynyi bizonyíték sem volt elegendő ahhoz, hogy volt férjem aránytalanul nagy hatalmával, illetve befolyásával vetekedjék” – mondta. „Még inkább csalódott vagyok, hogy ez az ítélet mit jelent a többi nő számára. Ez kudarc” – fűzte hozzá.

Depp, aki személyesen nem volt jelen az ítélethirdetésen, közleményben reagált. „Az esküdtszék visszaadta az életem. Igazán leköteleződtem” – hangsúlyozta. „A legjobb még előttünk áll, egy új fejezet nyílik végre” – közölte a sztár, hozzátéve egy latin szállóigét: „Veritas numquam
perit”, az igazság sosem vész el.

A virginiai esküdtszék három napon át tanácskozott, mire döntésre jutott. Az ítélethozatalhoz a héttagú polgári esküdtszék egyhangú döntésére volt szükség.

Depp 50 millió dollárra perelte be volt feleségét, azzal vádolva, hogy megrágalmazta egy 2018-as véleménycikkében, amelyben azt írta, hogy családon belüli erőszak áldozata volt. Heard 100 millió dolláros ellenkeresetet nyújtott be A Karib-tenger kalózai sztárja ellen, mivel Depp ügyvédje meghazudtolta. Az egykori sztárpár mindkét tagja azzal vádolta a másikat, hogy tönkretette a karrierjét.

A hathetes tárgyalás alatt a tanúvallomások a rövid házasság számos drámai részletét tárták fel. Heard azt vallotta, hogy Depp legalább tucatszor bántalmazta fizikailag vagy szexuálisan. Depp viszont azt mondta, hogy soha nem ütötte meg, volt felesége találta ki a bántalmazási vádakat, és éppen ő volt az, aki többször is rátámadt.

Mindkét fél ügyvédje azt hangsúlyozta záróbeszédében az esküdteknek, hogy a kedvező ítélet visszaadná ügyfelük életét. Depp nem Virginiában várta a döntést. Az elmúlt napokat Nagy-Britanniában töltötte, ahol két koncerten is együtt lépett fel Jeff Beckkel.

Korábban írtuk