Fotó: MTI/AP/Pool/Zac Goodwin
III. Károly brit király autókonvoja halad a brit zászlókkal fellobogózott londoni Mallon a háttérben a királyi rezidenciával, a Buckingham-palotával 2022. szeptember 19-én, II. Erzsébet brit uralkodó temetésének napján.
Hirdetés

A 96 éves korában, szeptember 8-án elhunyt királynőt gyászolók a rengeteg virág és üzenet mellett hagyták a plüssmackókat a brit uralkodócsalád londoni és a windsori palotája előtt.

A játékmackókat a palota közleménye szerint megtisztítják, és úgy adják át a Barnardo’s brit jótékonysági szervezetnek.

Lynn Perry, a szervezet vezérigazgatója felidézte, hogy II. Erzsébet több mint 30 éven át volt a szervezet védnöke. Ígérete szerint vigyázni fognak a mackókra, és a játékok olyan helyre kerülnek majd, ahol szeretni fogják őket, és örülnek majd nekik.

A királynő uralkodásának 70. évfordulója alkalmából júniusban rendezett ünnepségek egyik fénypontja volt, amikor a népszerű regény- és filmhős, Paddington maci együtt teázott II. Erzsébettel egy videóban. A kedves jelenetben II. Erzsébet elárulta, hogy a táskájában mindig magával visz egy lekváros szendvicset, Paddington kedvenc csemegéjét.

A gyász napjai alatt a királyi parkok gondozói arra kérték az embereket, hogy ne hagyjanak Paddington mackókat és lekváros szendvicseket a palotáknál.

A Buckingham-palota közleményéhez csatolt fotón III. Károly király felesége, Kamilla látható néhány Paddington mackóval. Kamilla 2016-ban vette át a Barnardo’s jótékonysági szervezet védnöki tisztét II. Erzsébettől.

Korábban írtuk