Magyar fagyi lett a világbajnok
A fagylaltok bolognai világversenyén a budapesti Fazekas Ádám alkotása, a Frutta di Pistacchio (pisztáciagyümölcs) lett az első.
Sétatér
/
A cikk emailben történő elküldéséhez
kattintson ide,
vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://demokrata.hu/setater/magyar-fagyi-lett-a-vilagbajnok-458372/
A szervezők pénteki közleménye szerint Fazekas fagylaltjának íze és videós bemutatása „lenyűgözte” a 11 tagú, szakértőkből álló zsűrit, akik a World Ice Cream Championship aranyérmét ítélték neki.
Hirdetés
Az ezüstöt a spanyol Cadiz kikötővárosból érkező Carlo Guerriero érdemelte ki Cremoso al Vino Oloroso (krémes oloroso bor) nevű kreációjával.
A bronzérmet az észak-olaszországi Varazzéba való Marco Venturino kapta egyszerűnek látszó Bocca di Rosa (rózsaszáj) nevű fagylatjáért.
A csütörtök esti versenyben 32 cukrász vetélkedett egymással. A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában.
Korábban írtuk
Hirdetés
Hirdetés