Fotó: MTI/Bodnár Boglárka
Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára (k) és Illés Szabolcs polgármester (j) a Csákvár és Vérteskozma közötti erdei kerékpárút átadásán Csákváron 2024. június 5-én

Révész Máriusz hangsúlyozta: államtitkárságuk fő feladata, hogy Magyarországon az emberek jól érezzék magukat, megtalálják a mindennapokban azokat az örömöket, amitől az életük teljes lesz. Hozzátette, hogy ehhez egy kicsit aktívabban kell élni, amihez a jó körülményeket igyekeznek biztosítani.

Hirdetés

Az államtitkár rámutatott, hogy a Vértesnek fantasztikus adottságai vannak a kerékpározáshoz, korábban is sok régi utat kapcsoltak be a kerékpárút-hálózatba, ami jó lehetőséget teremtett a szabadidő aktív eltöltéséhez. Jelezte, hogy volt egy szakadási pont, a most elkészült szakasszal azonban ez megszűnt, most már a Csákvár és Vérteskozma közötti rész végig kerékpározható.

Korábban írtuk

Révész Máriusz arról is beszélt, hogy nem elég megépíteni az utakat, hanem tudtára kell adni az embereknek a létezésüket. Úgy vélte, ebben is sokat léptek előre, hiszen a térségben rendezik évről évre a kerékpáros vándortábort, ami „felhelyezi a térképre” a Vértest és a gyerekek által híre megy az egész országban.

Illés Szabolcs (Fidesz-KDNP) polgármester köszönetet mondott a kormánynak a közel 46 millió forintos támogatásért, amelyből megvalósulhatott a kerékpározható út. Megemlítette azt is, hogy a Vérteserdő Zrt. közreműködése nélkül nem valósulhatott volna meg a projekt.

Tessely Zoltán a térség fideszes országgyűlési képviselője kiemelte, hogy a választókerületben sok kerékpáros szabadidős fejlesztés valósult meg az elmúlt időszakban, és Csákvár ezekben élen járt. Megemlítette a Budapest-Balaton és az Esztergom-Etyek-Ercsi kerékpárutat, amelyek révén az országos vérkeringésbe is bekapcsolódhattak.