Cikkünk frissült.

Hirdetés

Korábban Zala, Somogy, Baranya, Tolna, Veszprém, Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyék egyes járásaira adtak ki másodfokú (narancs) riasztást hevesebb zivatarok veszélye miatt. A másodfokú riasztásokat kedden este visszavonták.

Az országban továbbra is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben heves zivatarok miatt. A Dunántúlon, valamint Pest és Bács-Kiskun vármegyékben elsőfokú figyelmeztetés van érvényben felhőszakadás veszélye miatt.

Az MTI-hez eljuttatott előrejelzés szerint délnyugat felől egy vonalba rendeződött zivatarrendszer érte el a délnyugati országrészt, és fokozatosan gyengülve halad tovább az ország belső területei felé északkeleti irányba, a késő esti órákban várhatóan a keleti, északkeleti országrészt is eléri.

A zivatarokat viharos, óránkénti 60-80 kilométeres széllökés, felhőszakadás, apróbb szemű jég kísérheti. A Dél-Dunántúlon, esetleg a Dunántúl középső és nyugati részén, illetve a Dél-Alföld egyes részein heves zivatarok is előfordulhatnak 2-4 centiméteres jéggel, óránkénti 90 kilométeres sebességet meghaladó széllökéssel. Az éjszaka második felére a zivatarok az ország északkeleti felére tevődnek át.

Korábban írtuk