Az állatkertek éjszakáján a Budakeszi Vadasparkban a látványetetések mellett lesz többek között éjszakai rovarbemutató, állati csillagbemutató és játszóház is – olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

Hirdetés

A Fővárosi Állat- és Növénykert az állatos élményprogramok mellett többek között interaktív előadással, tűzzsonglőr-bemutatóval, kézműves-foglalkozással, arcfestéssel, planetáriumi vetítésekkel, bátorságpróbával és ismeretterjesztő előadásokkal is várja a látogatókat.

Elsősorban Ázsia természeti és kulturális sokszínűségéből ad ízelítőt a debreceni Nagyerdei Kultúrpark, ahol lesz ázsiai kulturális és gasztronómiai utazás, harcművészeti bemutató, LED- és tűzzsonglőr-show, fénycsapdás rovarvizsgálat, csillagles és világító ásványok kiállítása.

A Xantus János Állatkert Győrben kreatív programmal, látványetetésekkel, bátorságpróbával és éjszakai kalandozó túrával is készül, míg a Jászberényi Állat- és Növénykertben a látványetetések mellett fényfestés, lufihajtogatás, arcfestés, lampionkészítés, fénycsapdás rovarbemutató, állatismereti minikiállítás is szerepel a programban.

Fáklyafényben úszó varázserdővé változik a Kecskeméti Vadaskert, ahol lesz egyebek mellett hüllő- és trófeabemutató, állati kincsek standja, teknős- és óriáscsótány-tapogatózó, ajándék arcfestés és éjjeli hangulatzenélés.

Hosszabbított nyitvatartással várja a látogatókat a Miskolci Állatkert, ahol a programok között szerepelnek különleges látványetetések, valamint bogár- és távcsöves bemutató is.

Látványetetésekkel, kézműves-foglalkozással, éjszakai nyomoZooval, ingyenes arcfestéssel és tűzzsonglőr-bemutatóval is várja a látogatókat a Pécsi Állatkert, míg a Tisza-tavi Ökocentrum programjai között szerepel látványos búvármerülés, LED-zsonglőrbemutató és a Tisza-tavon kishajós kirándulás.

A Szegedi Vadaspark a látványetetések és állatos programok mellett afrikai kézművesfoglalkozásokkal, afrikai hangszerbemutatóval, koncerttel és táncházzal, valamint éjszakai rovarlessel is készül. A Veresegyházi Medveotthonban bemutatkoznak a játékos ormányos medvék, de lesz madárbemutató, előadás az oroszlánokról, tűzvarázsshow és Piknik mozi is, este pedig Tapizoo, valamint lampionkészítés.

A Veszprémi Állatkert is hosszabbított nyitva tartással készül, az Afrika Szavanna játszótér melletti étterem teraszán zenés est szórakoztatja majd a közönséget – áll a közleményben.

Korábban írtuk