62 évvel a gyorskorcsolya szakág megszűnése után újjáalakul az FTC Korcsolya Szakosztály – írja a fradi.hu. 

Fotó: fradi.hu

Fotó: fradi.hu

A Fradi szakosztály rögtön nagy nevekkel erősít: az olimpiai bajnok Liu-testvérekkel, Cole és John-Henry Kruegerrel, valamint a versenyzők és a válogatott sikeredzőjével, Bánhidi Ákossal.

Hatvankét évvel a gyorskorcsolya szakág megszűnése után az FTC a Groupama Arénában tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy újjáalakul a Ferencvárosi Torna Club korcsolya szakosztálya. Az FTC vezetése az ökölvívó szakosztály 2014-es feltámasztása, valamint a vívók 2017-es hazatérése után újabb szakosztály újjáalakulását támogatja.

Az FTC Korcsolya Szakosztály rögtön bombaigazolásokkal kezdte meg működését, akik be is mutatkoztak a sajtótájékoztatón: az újjáalakult szakosztály első igazolásai a világklasszis Liu-testvérek, vagyis az olimpiai, világ- és Európa-bajnok, Világkupa-győztes Liu Shaolin Sándor, és öccse, az olimpiai és Európa-bajnok Liu Shaoang. A magyar sport történetének első téli olimpiai aranyérmes csapatának oszlopos tagjai mellett csatlakozik a Ferencvároshoz két versenyzőtársuk, Cole és John-Henry Krueger, a versenyzők és a válogatott sikeredzője, Bánhidi Ákos.

A további részleteket IDE kattintva a fradi.hu oldalán olvashatják el, ahol több képet is megnézhetnek a mai sajtótájékoztatóról.