Egyre több aktív vagy nemrég visszavonult vízilabdázó jelzi, hogy szeretne játékvezetéssel foglalkozni, mondta az InfoRádiónak Molnár Tamás.

A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, aki jelenleg a Szeged ügyvezetője és február óta a magyar szövetség játékvezetői bizottságának elnöke, az interjúban elárulta, egyelőre Fodor Rajmunddal ketten vezetnek meccseket olimpiai bajnokként, de nemrégiben világbajnok Varga Zsolt is jelentkezett a bírói tanfolyamra, s most kezdett az ob I-ben bíráskodni Matajsz Márk, aki szintén hosszú ideig volt élvonalbeli játékos. Rajtuk kívül még nagyjából tíz vízilabdázóról tud, aki a következő időszakban szívesen kezdene játékvezetősködni.

Molnár Tamás a válogatott kapcsán elmondta: Benedek Tibor csapata a világversenyeken, így a vb-n és a tavalyi Eb-n megmutatta, jó úton jár:

– Benedek Tibi és a srácok bebizonyították, hogy igen komolyan kell velük számolni ebben az olimpiai ciklusban, és nyilván a fő cél az olimpia, és azt mondom, hogyha így folytatják, akkor érem és aranyérem-esélyesként utazhatnak majd Rióba.

A teljes beszélgetés az InfoRádió honlapján, ide kattintva elolvasható, illetve meghallgatható:
Molnár Tamás: Vonzóbb lett a játékvezetés a vízilabdában