A tornászok ötkarikás versenyében az egyéni összetett fináléja mellett szerenkénti döntőket is rendeznek, ritmikus gimnasztikában viszont csak előbbire kerül sor, pedig az MTK sportolója karikával és labdával is éremesélyes lenne. Előbbivel tavaly világbajnoki bronz-, utóbbival idén Európa-bajnoki ezüstérmes lett.

Hirdetés

Egyéni összetettben a legjobb világbajnoki eredménye a 2022-es kilencedik hely, a három évvel ezelőtti tokiói olimpián huszadik lett a selejtezőben, így nem jutott be a döntőbe, ahova az első tíz helyezett kerül.

A közelmúltban a milánói világkupa-versenyen negyedik lett szalaggal, Kolozsváron pedig szalaggal a második, labdával a hatodik helyen végzett.

Az olimpiai rg-versenyre az izraeli válogatottal közös edzőtáborban, Orléans-ban készült. Edzője, Gelle Noémi a magyar szövetség sajtóközleményében elmondta, tanítványa nyugodt, kiegyensúlyozott és jó kedélyű.

Korábban írtuk

„Jó látni, hogy Fanni itt van az olimpián és az élversenyzőkkel együtt hangolódik. Itt tényleg a világ 24 legjobbját láthatja a közönség. A cél, hogy négy hibátlan gyakorlatot mutasson be a selejtezőben, és akkor lesz esély a tízes döntőbe jutásra” – mondta.

Az egyéni összetett selejtezőjét csütörtökön 10 órától, a döntőjét pénteken 14.30-tól, az együttes kéziszercsapatok selejtezőjét pénteken 10 órától, a fináléját szombaton 14 órától rendezik a Porte de la Chapelle Arénában.