Hirdetés

A hazaiak, akik még egyetlen európai párharcukból sem jutottak tovább, húsz perc után ugyan vezetést szereztek, de nem sokkal később kiállítás miatt emberhátrányba kerültek, ezt kihasználva pedig a Fehérvár a szünetig a norvég Tobias Christensen góljával egyenlített. Nem sokkal a térfélcserét követően Spandler Csaba fejelte a magyarok győztes találatát, így Pető Tamás vezetőedző sikerrel debütált a kispadon.

A visszavágót jövő szerdán 19 órától rendezik Székesfehérváron, a párharc győztese a ciprusi Omonia és a georgiai Torpedo Kutaisi továbbjutójával találkozik a harmadik körben.

Jobban kezdett az azeri csapat, amely mindössze harmadszor szerepelt európai kupaporondon, de még siker egyetlen próbálkozását sem kísérte. A hazaiak nagyobb erőfeszítése húsz perc után nem érdemtelenül góllá érett, Abdullazada egy szöglet után röviden kifejelt labdát bombázott a bal sarokba. Hátrányban nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt a Fehérvár, amely hamar átvette a játék irányítását. A magyar csapat, amely Hacsajev könyöklése miatt időközben emberelőnybe került, elsősorban a bal oldalon tudta rendre megbontani az ellenfél védelmét, és éppen onnan érkezett Bedi beadása Christensen fejesgólja előtt.

A folytatásra is lendületben maradt a Fehérvár, a kifejezetten agilisan futballozó Bedi a jobb kapufát találta el, nem sokkal később viszont második gólpasszát adva tökéletesen szolgálta ki Spandlert. A vezetés birtokában visszavett a tempóból a magyar együttes, így kiegyenlítetté vált a találkozó, ennek ellenére csak a magyarok előtt adódott gólszerzési lehetőség, Larsen egy ízben a jobb kapufát találta el. A hajrában már egyik gárda sem erőltette a támadásokat, melynek nyomán a Fehérvár minimális előnnyel utazhat haza.

Korábban írtuk