A Dósa Dániel, Szemes Gergő, Mihályi Andor és Tóth Gergely alkotta együttes a nyolcaddöntőben fölényesen nyert a török csapat ellen, majd a negyeddöntőben is hasonló produkcióval rukkolt elő, csak éppen a lényegesen erősebb németekkel szemben.

Hirdetés

A fináléért a címvédő olaszokkal kellett vívni, akiket az utóbbi években még megszorítani sem igazán sikerült. Az ellenfélnél ott volt a tavaly világbajnok, kedden Bázelben egyéniben győztes Tommaso Marini, valamint a másik döntős Alessio Foconi is.

A magyarok ezúttal parádésan vívtak, négy-öt tusnál többel nem engedték el ellenfelüket, és mindig sikerült visszakapaszkodniuk. A csapat legjobbja Szemes volt, aki mindhárom asszóját megnyerte és plusz nyolcas mutatóval zárt. A nyolcadik párban az olimpiai induló Dósa 30-35-ről egy tus hátrányt lefaragva 36-40-re jött fel, majd Szemes az utolsó asszóban 8-3-ra verte Marinit, akit 40-40-nél ért utol. Az olasz 44-42-nél már futott az eredmény után, de csak arra maradt ideje, hogy eggyel közelebb jöjjön.

A 19.45-kor kezdődő döntőben a magyarok – akik már az eddigiekkel is hosszú évek legnagyobb szakági sikerét aratták – a franciákkal vívnak.

Korábban írtuk