Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Hirdetés

A Szerencsejáték Zrt. – 101. Magyar Derbyt Amore Boy nyerte, zsokéja a szlovák Jaroslav Línek volt. Második helyen Lord Winter végzett, nyergében Sztaniszlav Georgievvel, a harmadik pedig Real Hope lett, lovasa Benkő Ádám volt.

„Biztos vagyok abban, hogy ameddig magyar van a nap alatt, és lovak vannak kint a világban, addig évszázadok hosszú során keresztül fogjuk együtt ünnepelni ezt a versenyt” – fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Kristóf, aki a győztesnek a koszorút átnyújtotta.

Az első hat helyezett között összesen 25 millió forint pénzdíjat osztottak ki; a díjátadón jelen volt Máger Andrea, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója.

A 101. Magyar Derby a Derby és Divat Fesztivál keretében lezajlott háromnapos rendezvény csúcspontja volt vasárnap kora este. A 2400 méteres versenyen tizenöt telivér állt starthoz. A 2400 méteres futam papírforma eredményt hozott, a favorit Amore Boy győzött.

Korábban írtuk

A Magyar Derbyn tizenhárom mén és két kanca indult, a zsokék között tizenegy férfi és négy nő versenyzett.

A Derby hétvégén pénteken Agár Derbyt, szombaton a 109. Magyar Ügetőderbyt rendezték meg. Vasárnap összesen tizenegy futam szerepelt a programban.

A programsorozatot számos családi program, divatbemutatók, szépségverseny és lovashuszár bemutató kísérte.