A honi sportági szövetség összegzése szerint az eseményen, amelyen 22 ország több száz szkanderosa állt asztalhoz, a hazai versenyzők együttesen 32 érmet nyertek, és ezzel elhódították a csapatkupát. A vasárnapi beszámolóban úgy fogalmaznak, hogy „jó formában versenyzett Kőváriné Ivánfi Brigitta, Donkó Patrik, Donkó Márk, Frum István, és a nemrég befejeződött világbajnokságon a királykategóriát megnyerő Botta-Dukát Gábor”.

Hirdetés

Csabai Atilla, a Magyar Szkander Szakszövetség elnöke, egyben a nemzetközi és az európai szövetség alelnöke szerint Magyarország színvonalas vk-n látta vendégül a nemzetközi szkanderos társadalmat.

„Komoly sportdiplomáciai tárgyalásokat folytattunk, Magyarországon volt gyakorlatilag a Szkander Világszövetség teljes vezetése. Szemináriumot tartottunk és bíróképzés is volt” – mondta, hozzátéve, hogy rengeteg tapasztalatot szereztek az idei világkupa szervezése során is.

„Ez olyan, mint a versenyzés. Mindig fejlődni kell. Magyarország elnyerte a két év múlva esedékes Európa-bajnokság rendezési jogát. Ezt a vk-t is valahol az Eb-re készülve szerveztük meg, és bonyolítottuk le” – jelentette ki a sportvezető.

Korábban írtuk