Fotó: MTI/Illyés Tibor
Szatmári András, Gémesi Csanád és Rabb Krisztián örül a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi kard csapatversenyének elõdöntõje végén a Grand Palais kiállítócsarnokban
Hirdetés

– Voltak komoly nehézségeink az elején, de azt kell mondanom, és nem rejtem véka alá a véleményemet, Rabb Krisztián betörése után változott az asszó képe – mondta honlapunknak Szatmári András. – Olyan lendületet adott nekünk, amit Áron és én is tudtam folytatni, neki köszönhetjük azt, hogy itt állhatunk és olimpiai döntőt vívhatunk. Áronnal azt beszéltük a végén, igazából nekünk két asszót meg kell nyernünk a végén, mert Kiki úgyis megcsinálja előtte, nagyjából ezt tartottuk is.

Hozzátette: ismerik Koreát – a dél-koreaiakkal 20.30-tól vívnak a döntőben – , „fejben megvannak”, inkább Irán volt a meglepetés, nem rájuk készültek, hiába vívtak már rengeteg asszót az elmúlt évek során.

– A második lépcsőfokon túl vagyunk, bízom benne, a harmadikon is túl leszünk, és aranyéremmel zárunk – jelentette ki a demokrata.hu-nak.

Nagyon vártam, hogy beszálljak és készültem is rá, az volt a fejemben, hogy zárjak ki minden környezeti tényezőt, csak a vívásra figyeljek és ez teljesen jól sikerült. Jó beállásom volt. Nem éreztem magamon terhet, amit tudtam, megtettem, és ez elég volt, hogy lendületet adjak a többieknek a befejezésre. 12 éve várom, hogy vívjak az olimpián, mondhatni, elég felkészült vagyok.

Rabb Krisztián
Korábban írtuk