Az MTVA Sajtó és Marketing Irodája csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az MPB budapesti közgyűlésén Szöllősi György, az MTVA Sportkoordinációs Szerkesztőbizottságának elnöke jelentette be az együttműködést, amelynek révén bekapcsolódhatnak a rádióhallgatók a paralimpiai játékokba.

Hirdetés

A közlemény hangsúlyozta: a közmédia sportcsatornáinak kiemelt közszolgálati feladata beszámolni a hazai és külhoni sportélet minden érdemi eseményéről, a magyar sportolók valamennyi sikeréről a kiemelt sportágakban éppúgy, mint az utánpótlás, a szabadidő- vagy a parasport területén. Ezért a társadalmi szempontból fontos, népszerű sportágakra is odafigyelve szolgálja a közszolgálati médiumok teljes sportportfóliója a sportszerető közönség igényeit. A Nemzeti Sportrádió különös hangsúlyt fektet az olyan értékteremtés szempontjából fontos példaértékű sportteljesítmények bemutatására, mint a paralimpia.

„A Nemzeti Sport, ahogyan Atlanta óta minden nyári paralimpiáról, most is a helyszínről tudósít. Természetesen az M4 Sporton is folyamatosan követhetik majd a magyar sportolók szereplését, amellyel most először, nagy terjedelemben foglalkozik a Nemzeti Sportrádió is helyszíni tudósítói révén” – mondta Szöllősi György a megállapodás megkötésének jelentőségéről.

Szabó László, az MPB elnöke hangsúlyozta, a közmédia zászlóshajója lesz azon törekvésnek, hogy a magyar sportújságírók közössége mindent megtesz azért, hogy még nagyobb figyelem irányuljon a magyar paralimpikonokra a párizsi játékokon.

Korábban írtuk

„Az M4 Sport és a Nemzeti Sportrádió már a tokiói olimpián magasra tett lécet is megemelve, korábban nem tapasztalt mennyiségű és minőségű tartalmat kínál majd a magyar paralimpiai csapatról. A Nemzeti Sport és más médiumok is helyszíni tudósítóval és fotóssal lesznek jelen, hogy mindig a legfrissebb tájékoztatást kaphassák a sportkedvelők” – részletezte Szabó László.

A paralimpián mintegy 4400 sportoló vesz részt. Magyarország eddig 11 sportágban 35 kvótát gyűjtött, hetet úszásban, hatot-hatot kajak-kenuban és kerekesszékes vívásban, négyet-négyet asztaliteniszben és atlétikában, kettőt-kettőt bocsában és sportlövészetben, egyet-egyet erőemelésben, íjászatban, kerékpárban és lovaglásban. A közlemény szerint várhatóan 40-45 magyar sportoló jut ki a paralimpiára, amelyet augusztus 28. és szeptember 8. között rendeznek meg a francia fővárosban.

A közmédia reményei szerint a közvetítéseknek köszönhetően a paralimpikonok inspiráló teljesítményei több emberhez jutnak el, és nemcsak motivációt nyújthatnak a hasonló helyzetben lévő embereknek, de példát is mutathatnak és megerősítik a nézőket abban, hogy a sport mindenkié – áll a közleményben.