Fotó: MTI/Illyés Tibor
Hirdetés

Az MTK sportolója karikával kezdte a versenyt, és kisebb hibával – egy technikai elemet kihagyott – elegáns, magabiztos gyakorlatot mutatott be, amelyre 32,650 pontot kapott, de ennek láttán kissé csalódott volt.

Ezt követően labdával is pontos, jó gyakorlatot csinált, ez 32,600 pontot ért, így két szer után a 12. helyről várta a délutáni folytatást.

Buzogánnyal lendületes produkciót mutatott be Pigniczki, előadására 30,450 pontot adtak neki a bírák, majd szalaggal 31,650 pontot gyűjtött, így 127,350 ponttal a 12. végzett.

A karikával tavaly világbajnoki bronz-, labdával idén Európa-bajnoki ezüstérmes 24 éves magyar sportoló előzetesen a legjobb tíz közé kerülést célozta meg a párizsi játékokon.

Korábban írtuk

Az egyéni összetett döntőjét pénteken 14.30-tól, az együttes kéziszercsapatok selejtezőjét pénteken 10 órától, a fináléját szombaton 14 órától rendezik a Porte de la Chapelle Arénában.

„Nagyon kemény selejtezőn vagyok túl. Igyekeztem a legjobb tudásom szerint végigcsinálni ezt az olimpiát, voltak pontatlanságok, de összességében elégedett vagyok. Jól éreztem magam Párizsban”

– idézte a magyar szövetség sajtóközleménye Pigniczkit, aki hozzátette: ha valaki azt mondta volna, amikor elkezdte űzni ezt a sportágat, hogy két olimpiára is kijut, valószínűleg nem veszi komolyan, de természetesen nagyon örül, hogy mindez így alakult.