Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Hirdetés

A Puskás Arénában május 15-én sorra kerülő döntőben – akárcsak két éve – a Paks lesz az ellenfele, amely kedden ugyancsak 2-1-re győzte le hazai pályán a Kisvárdát.


MOL Magyar Kupa, elődöntő:
Nyíregyháza Spartacus FC-Ferencváros 1-2 (0-0)
Balmazújváros, Városi Stadion, v.: Bogár
gólszerzők: Kovácsréti (68.), illetve Cissé (85.), Szevikjan (89.)

Nyíregyháza Spartacus FC: Fejér – Baki, Alaxai, Gengeliczki – Farkas, Kesztyűs (Sigér Á., 77.), Nagy D. (Temesvári, 91.), Nagy B. – Kovácsréti, Beke, Gresó (Novák, 74.)
Ferencváros: Varga Á. – Botka (Loncar, a szünetben), Abena, Cissé, Civic (Ramírez, 80.) – Maiga (Szevikjan, 74.), Abu Fani – Traoré (Kodro, 74.), Zachariassen (Makreckis, 16.), Marquinhos – Varga B.

Saját stadionjának újjáépítése miatt a Nyíregyháza a Ferencvárost is Balmazújvárosban fogadta, ahol a közönség végig szurkolva jó hangulatot teremtett.

Korábban írtuk

A várakozásnak megfelelően a fővárosi csapat lépett fel kezdeményezőbben, de a hazai együttes is szervezetten futballozott. A vendégek már negyedóra elteltével cserére kényszerültek, egy középre adásnál megsérült Zachariassen, és nem tudta folytatni a játékot. A nyíregyháziak több alkalommal is helyzetbe kerültek egy-egy labdaszerzés után. Többet birtokolta a labdát az FTC, de a legnagyobb védés a ferencvárosi Varga Ádám nevéhez fűződött ebben a játékrészben.

A szünet után is gyorsan alakított ki helyzetet a Nyíregyháza, de a legnagyobb lehetőség ekkor a Ferencváros előtt adódott: egy beadásnál Alaxai kézzel akadályozta Varga Barnabást, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt. A válogatott támadó maga állt a labda mögé, félmagasan lőtt jobbra, Fejér Béla azonban látványos vetődéssel védett.

A túloldalon Varga Ádám is magabiztos volt, a 68. percben azonban, Kovácsréti Márk lövésénél már nem tudta megakadályozni a gólt. A hazai vezetés után cserék jöttek a Ferencvárosnál, és a vendégcsapat nagy tempót diktálva próbált meg egyenlíteni, ami a hajrában össze is jött neki a remek testcsel után pontosan lövő Cissé jóvoltából – Varga Barnától kapta a gólpasszt. Pár perccel később pedig a fordítás is megvolt, Szevikjan jobbról befelé indult, míg lövőhelyzetbe nem került, majd védhetetlenül tekert a hazai kapu jobb oldalába.

A Nyíregyháza, amely először szerepelhetett kupaelődöntőben, a mérkőzés nagy részében szervezetten és veszélyesen futballozott, megnehezítette a Ferencváros dolgát, de az utolsó percekben érvényesült a képességbeli különbség, így a Fradi 2022 után ismét a Paks ellen játszhat a kupadöntőt.

Kedden játszották:
Paksi FC-Kisvárda Master Good 2-1 (1-1)