Fotó: MTI/Illyés Tibor
A magyar csapat tagjai az olimpiai kvalifikációs nõi kézilabda-világbajnokság középdöntõjének második fordulójában játszott Magyarország – Svédország mérkõzés elõtt a svédországi Göteborgban 2023. december 9-én.
Hirdetés

Az öt gólt szerző jobbátlövő az MTI kérdésére kifejtette: nem így tervezték a második félidő elejét, amikor fordított és elhúzott a társházigazda.

„Úgy akartunk kijönni a második félidőre, hogy továbbra is domináljuk a játékot az egész mérkőzésen úgy, ahogy az elsőben tettük. Talán túl friss volt bennünk a Montenegró elleni második félidő kezdete” – utalt a csoportkör záró meccsére, amikor 13 perces gólcsend alatt fordított a balkáni rivális. Albek meglátása szerint a szünet után kihagyott két ziccer vezetett ahhoz, hogy megakadjon a gépezet támadásban, ugyanakkor végig nagyon jól küzdöttek. Rámutatott: a Montenegró elleni vereség után gyorsan felálltak, most is ezt kell tenniük.

„Ma este lehet még kicsit szomorkodni, de holnap reggeltől teljesen a horvát meccsre koncentrálni és kihozni a legjobbat belőle. Tudjuk, hogy az olimpiai kvótaszerzés esélye még nem úszott el, ha a kilencedik helyet behúzzuk, akkor még ott lehetünk a kvalifikációs tornán. Mindenkinek ez lebeg a szeme előtt, hogy a legtöbbet kihozzuk az egészből” – tekintett előre a középdöntő hétfői zárónapjára. A válogatott győzelme esetén megszerzi a csoport harmadik pozícióját, amely a többi hatos eredményeitől függően akár a vb 9. helyét is jelentheti. Mivel a franciák, a norvégok és a dánok már ott vannak a legjobb nyolc között, ezért ez a pozíció olimpiai selejtezős helyet ér.

„Agresszív, erős védekezésük van, hasonló, mint a montenegrói. Ha koncentráltan megyünk ki a pályára és úgy játszunk, mint ma a svédek ellen, magabiztosan tudunk nyerni” – vélekedett.

Korábban írtuk

Az első félidőben remekül védő csapatkapitány, Böde-Bíró Blanka szerint megismételték a Montenegró elleni meccset.

„A helyzeteink ugyanúgy megvoltak, a védekezésünk is összeesett, én sem tudtam a második félidőben olyan teljesítményt nyújtani, mint az elsőben, a második félidőben nem tudtuk azt hozni, amt kellett” – fogalmazott az MTI-nek.

Hozzáfűzte: adott még egy lehetőség a vb-n.

„Hétfőn nyerni kell és ha ott az esély, a lehető legtöbb gólt közé tenni” – tekintett előre.

A horvátok elleni találkozót az M4 Sport és a Kossuth Rádió élőben közvetíti.