Alekszejev Tamara bronzérmet nyert az öttusázók idei második világkupa-versenyén, Los Angelesben.
 

Fotó: MTI, archív, illusztráció


Fotó: MTI, archív, illusztráció

A vk-forduló másik magyar női résztvevője, Kovács Sarolta 20. lett.
    
A nemzetközi szövetség (UIPM) tudósítása szerint Alekszejev, aki a tavalyi vk-döntőt megnyerte, az idei első vk-n, Kairóban pedig másodikként végzett, erősségében, vívásban ezúttal is kiemelkedően teljesített, 25 győzelmet aratott és csak 10 ellenfelétől kapott ki, amivel ebben a számban a legjobbnak bizonyult. Úszásban a középmezőnyben végzett, a lovaspályán viszont csak egy pontot veszített, így három szám után az élen állt. A kombinált versenyben a lövészete nem sikerült jól, de küzdött a dobogóért, és végül harmadikként ért célba a 3200 méteres futás végén a tavalyi világbajnok orosz Gulnaz Gubajdullina és az olasz Alice Sotero mögött. 
    
„Ma a vívás volt a legjobb számom, a lézeres futással viszont nem vagyok elégedett, különösen a lövészetemmel nem. A végén nagyon erősen nyomnom kellett, hogy meglegyen a dobogó” – idézte őt a UIPM hírlevele. Alekszejev elmondta még, hogy az idén különösen várja az Európa-bajnokságot, mert az az ő városában, Székesfehérváron lesz, ugyanakkor természetesen a mexikói világbajnokság is a célkeresztben van.
    
Kovács, a 2016-os év egyéni világbajnoka ezúttal nem vívott jól, csak 16 asszót nyert, ezzel gyakorlatilag el is szállt az esélye a kiemelkedő szereplése, még azzal együtt is, hogy a 200 méteres úszásban a negyedik időt érte el, lovaglása pedig hibátlan volt. Végül a kombinált számban a mezőny második felében végzett. 

Csütörtökön – magyar idő szerint részben péntek hajnalban – a férfiak döntője következik, melybe a magyarok közül Demeter Bence, Marosi Ádám és Szép Balázs jutott be, majd az utolsó napon a vegyes váltót rendezik.

(MTI)