Fotó: MTI/Illyés Tibor
Szilágyi Áron, Szatmári András, Decsi Tamás és Gémesi Csanád, a magyar férfi kardcsapat tagjai (b-j), miután gyõztek a francia csapat ellen a férfi kard csapatverseny elõdöntõjében a milánói vívó-világbajnokságon 2023. július 28-án
Hirdetés

A Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású együttes a japánok elleni sima negyeddöntős győzelem után a franciákkal találkozott, akiktől a júniusi Európa Játékok keretében rendezett Európa-bajnokság elődöntőjében 45-42-re kikapott.

Ezúttal viszont egyáltalán nem forgott veszélyben a magyar siker, mert hamar öt-, majd tíztusos különbség alakult ki. Szatmári és Szilágyi stabil győzelemmel kezdett, ez megadta az alaphangot. A folytatásban is a magyarok elképzelése szerint alakult a mérkőzés, ha rosszul is indult egy-egy asszó, a végére mindig javított az éppen páston lévő. A kilenc párharcból csak egy zárult francia sikerrel.

A magyar csapat kilenctusos sikerrel jutott a döntőbe, ahol a sorozatban négyszer világbajnok dél-koreaiakkal mérkőzik majd meg, a kiírás szerint 18 órától.

Az elődöntőben Szatmári és Gémesi plusz négyes, Szilágyi plusz egyes találati mutatóval fejezte be asszóit.

Eredmények (34 csapat):
csütörtökön:

a 32 között:
Magyarország-Mexikó 45-11
a 16 között:
Magyarország-Törökország 45-41
pénteken:
negyedöntő:

Koreai Köztársaság-Kína 45-40
Egyesült Államok-Németország 45-38
Franciaország-Olaszország 45-43
Magyarország-Japán 45-25
elődöntő:
Koreai Köztársaság-Egyesült Államok 45-27
Magyarország-Franciaország 45-36

Korábban írtuk