Fotó: MTI, Kovács Tamás

A kajakos Nádas Bence, Tótka Sándor duó aranyérmet szerzett 500 méteren a plovdivi kajak-kenu Európa-bajnokság vasárnapi versenynapján.

Fotó: MTI, Kovács Tamás

A délelőtt utolsó döntőjében aztán ismét örülhettek a magyarok, ráadásul a szombaton a négyessel címét megvédő Nádas Bence és Tótka Sándor kajakos duó látványos teljesítménnyel lett első. Féltávnál a második helyen haladt a rakétaként induló ukránok mögött, de jól beosztva az erejét a finisben állva hagyta a riválisát, s remek versenyzéssel, újabb megérdemelt győzelmet aratott.

„A periférián láttuk az ukránokat, de nem foglalkoztunk velük, csak saját magunkkal, hogy megvalósítsuk, amit elterveztünk. Reménykedtünk abban, hogy két arannyal mehetünk haza az Eb-ről, de elsősorban az volt a célunk, hogy jól kajakozzunk, és jó pályát menjünk, s ez sikerült is” – mondta az MTI-nek a 21 éves szegedi Nádas.

Az UTE-ban kajakozó 22 éves társa hozzátette: nehéz volt végigversenyeznie a hétvégét, hiszen ő korábban mindig csak egy számot vállalt, most pedig kettőben kellett teljesítenie.

„Jól jön majd egy kis pihenő. Ráadásul az időjárás is változatos volt: az elmúlt napokban 40 fok közeli hőmérséklet, naptejjel kenegettük magunkat, ma pedig 18 fok és eső. Most máshogy kellett bemelegíteni, jobban fel kellett öltözni, de profi versenyzők vagyunk, alkalmazkodnunk kell a körülményekhez. Úgy tűnik, ezt most sikerült megoldanunk” – fogalmazott Tótka. 

MTI