Babos Tímea – Andrea Hlavackovával az oldalán – megnyerte a párosdöntőt a 250 ezer dollár (58 millió forint) összdíjazású taskenti keménypályás női tenisztornán.

Fotó: MTI, archív, illusztráció


Fotó: MTI, archív, illusztráció

A magyar játékos kevéssel azután aratott győzelmet cseh partnerével szombaton a japán Hibino Nao és a grúz Okszana Kalasnyikova felett, hogy egyéniben elveszítette a döntőt az ukrán Katerina Bondarenkóval szemben. 
    
„Sajnálom ezt a mérkőzést, mert nagyon jó esély volt! Túlságosan izgultam…” – nyilatkozta Babos Tímea saját honlapján. A játékos elárulta, hogy „fáj” a szíve és „szomorú”, de a vereségtől függetlenül szép eredménynek tartja, hgy döntőt játszhatott egyesben. „Holnap már biztosan jobban érzem majd magam. Annak örülhetek, hogy újabb versenyt nyertünk párosban. Ez volt a célunk, amelyet sikerült teljesítenünk” – tette hozzá Babos. 
    
Az elsőként kiemelt Babosék a nyitószettben 5:5-nél elvették az ellenfél adogatójátékát, és saját szervájukat hozva 44 perc alatt győztek az első játszmában 7:5-re. A másodikban 1:1-nél brékelt a magyar, cseh páros és előnyét végig megtartva nyerte 6:4-re a második játszmát, ezzel pedig összesen 78 perc alatt a döntőt.
    
Eredmények (a torna honlapjáról):
Páros, döntő:
Babos, Hlavackova (magyar, cseh, 1.)-Hibino, Kalasnyikova (japán, grúz) 7:5, 6:4

Korábban:
Egyes, döntő:
Bondarenko (ukrán)-Babos (2.) 6:4, 6:4

(MTI)