Kiss László bocsánatot kért Takáts Zsuzsannától, és megbánta cselekedetét – mondta Vezér Mihály (Értünk Százhalombattai Közéleti Egyesület), Százhalombatta polgármestere az úszóedző felhatalmazása alapján szerdán, a rendkívüli képviselő-testületi ülést követő sajtótájékoztatón.

A polgármester közölte: Kiss László ügyvédek jelenlétében szerda délelőtt találkozott Budapesten az asszonnyal, akitől bocsánatot kért, és „bocsánatot is kapott”.

A képviselő-testület egyhangúlag elfogadta Kiss László lemondását a százhalombattai díszpolgári címről, és az uszoda sem viseli már a nevét – jelentette be Vezér Mihály.

A polgármester elmondta, hogy Kiss László úszóedző kedden kereste meg őt. A testületnek szóló levelében a korábbi szövetségi kapitány úgy fogalmazott, hogy a város iránti elkötelezettségből fakadóan, Százhalombatta érdekeit szem előtt tartva hozta meg lemondó döntését.
    
Vezér Mihály hozzátette: a testület szerdai ülésén elfogadta a lemondást, és törölte Kiss Lászlót a díszpolgárok sorából, az eddig az ő nevét viselő uszoda neve pedig ezentúl csak Sportuszoda.

MTI