Hirdetés

A Szilágyi Áron, Gémesi Csanád, Decsi Tamás, Rabb Krisztián összeállítású együttes a 16-os táblán a georgiaiakat 45-40-re, majd a negyeddöntőben a németeket 45-35-re győzte le a viadal eredményközlője alapján. A magyarok az elődöntőben 45-42-re kikaptak az amerikaiaktól úgy, hogy az utolsó pár előtt a tengerentúliak nyolc találattal vezettek, a sérüléséből felépült és a spanyol fővárosban visszatért háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi pedig az utolsó párban 10-5-re verte a vb-címvédő Eli Dershwitzet. A tavaly vb-győztes magyar válogatottból sérülése miatt hiányzott Szatmári András.

A bronzmérkőzésen aztán megint magabiztos – a franciák elleni 45-38-as – győzelem következett.

A nők plovdivi világkupáján a magyarok a hetedik helyen végeztek. A Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza és Szűcs Luca alkotta együttes a nyolcaddöntőben 45-14-re nyert a britek ellen, a negyeddöntőben viszont egyetlen tussal, 45-44-re kikapott a spanyoloktól. Az 5-8. helyért előbb 45-37-es vereséget szenvedtek a magyarok az olaszoktól, végül 45-35-re verték az amerikaiakat.

Gárdos Gábor vezetőedző a verseny után úgy nyilatkozott a hunfencing.hu oldalnak, hogy a nemzetközi válogatási idény zárultával a tavaly világbajnok négyest, azaz az ezúttal vívó csapatot jelöli az olimpiai szereplésre.

Korábban írtuk

„Azt pedig, hogy kik indulnak a ranglista győztese mellett egyéniben, a júniusi, bázeli Európa-bajnokság után döntöm el” – tette hozzá.