„Nagyon jó meccset játszottunk a torna egyik legjobb csapatával, de sajnos nem tudtunk nyerni. Márpedig a sport arról szól, hogy nyerj” – nyilatkozta a spanyol szakember, hozzátéve, hogy a párizsi játékokon együttese szerinte eddig minden meccsen jól kézilabdázott, csupán az első találkozón volt egy nagyon gyenge tíz perce, mégis csupán két ponttal áll. – „Annak természetesen örülök, hogy a csapat versenyképes, bárkivel szemben jól tud teljesíteni, de ennél többet akarunk, győzelmeket akarunk, nem csupán négy jó meccset.”

Hirdetés

A tréner a 28-25-re elveszített mérkőzés egyes szakaszaiban indulatosan reklamált egy-egy döntést a játékvezetőknél, az első félidőben egy hevesebb reakciója miatt emberhátrányba került az együttese, ugyanakkor a vegyes zónában ezzel már nem nagyon akart foglalkozni.

Korábban írtuk

„Nem szeretnék nagyon erről beszélni. Nekem is van egy véleményem és nekik is. Mindenesetre nekünk hat kiállításunk volt, a dánoknak meg egy. Nem tudom, talán mi túl keményen védekezünk, míg más csapatok nem védekeznek annyira keményen” – jegyezte meg a kapitány.

A magyar válogatott negyeddöntőbe jutása az utolsó fordulóban a franciák elleni találkozón dől el, a házigazda ellen pedig nagyon nehéz meccsre számít Chema Rodriguez.

„Nagyon nehéz lesz megnyernünk azt a meccset itt Franciaországban, teltházas csarnokban. A házigazdáknak van a dánok mellett az egyik legjobb csapatuk” – hangsúlyozta a kapitány, hozzátéve, hogy hiába játszottak eddig visszafogottabban a hazaiak, nagyon komoly kihívást jelentenek. – „Ők a franciák, igazán csodálatos a csapatuk. Az az igazság, hogy ők a dánokkal együtt egy másik szintet képviselnek, ez az igazság. Természetesen mindent meg fogunk tenni a győzelemért, harcolni fogunk és ha nem tudják a legjobbjukat nyújtani, akkor mi ott leszünk a nyakukon.”