Cseh László pályafutása 149. és 150. ob-érmét is megszerezte az úszók debreceni országos bajnokságának második napján.
 


Fotó: MTI, Czeglédi Zsolt

A 32 éves klasszis versenyző ráadásul aranyakkal gyarapította nem mindennapi gyűjteményét, miután előbb – holtversenyben Kozma Dominikkal – elsőként csapott a célba az 50 méter pillangó döntőjében, majd tagja volt az egriek 4×200 méteres gyorsváltójának is. 
    
„Reggel nem ment annyira jól, délutánra már jobban összeállt a mozgás, bár ez még nagyon messze van attól, amit tudatos pillangózásnak neveznék. Haladunk, a vállam kínoz néha, de a gyógytorna jót tesz neki. Köszönöm a közönségnek, hogy így megünnepelték a százötvenedik érmemet. Mondjuk úgy, ez leginkább azt mutatja, milyen rettenetesen régen úszom” – mondta Cseh László.
    
A legrövidebb pillangószámban negyedikként végzett a 18 éves Milák Kristóf, aki a szerdai nyitónapon junior világcsúccsal nyert 200 méter pillangón. Csütörtökön sem maradt azonban érem nélkül az ifjú kiválóság, aki közvetlenül a „pille” fináléja előtt 400 méter gyorson ért be másodikként Bernek Péter mögött. Bernek, aki szerdán 100 méter háton diadalmaskodott, bravúrosan folytatta: a következő döntőben, 200 méter vegyesen is ő bizonyult a legjobbnak úgy, hogy a hajrában a szám klasszisát, Verrasztó Dávidot is befogta, és a célban megelőzte. 
    
„Ez egy szép búcsú volt a négyszáz gyorstól, legalábbis erre az idényre. Azt hiszem, ugyanúgy ráfér a pihentetés, mint a kétszáz hátra, amelyet két évig hagytam. A rövidpályás szezonban megint elkezdem úszni, de most a négyvegyes és a kétszáz hát van a fókuszban” – nyilatkozta a BVSC úszója.
    
A nőknél 400 méter gyorson a rendkívüli tehetség, a 2001-es születésű Késely Ajna korosztályos csúcsot elérve, a világ idei harmadik legjobb idejével (4:05.61 p) megvédte címét, nagy harcban tartva maga mögött a szám olimpiai negyedik helyezettjét és Európa-bajnokát, Kapás Boglárkát. Előző nap, 800 méter gyorson éppen fordított volt a sorrend közöttük.
    
„Nagyon örülök, bár a végén már nagyon fájt. Tudtam, hogy erősen el kell kezdenem, ez végül is bejött, bár a végén picit féltem, mert Bogi nagyon jött” – fogalmazott sikerét követően a 10-szeres junior Európa-bajnok.  
    
A 200 méteres vegyes döntőjét kisebb meglepetésre az inkább mellúszásban jeleskedő Sebestyén Dalma nyerte Verrasztó Evelyn előtt, 50 m pillangón pedig Molnár Flóra akárcsak tavaly, idén is győzött.

(MTI)