Fotó: MTI/AP/Rebecca Blackwell
Miami Gardens, 2024. július 15. Lionel Messi argentin csapatkapitány a trófeával csapattársai között, miután hosszabbításban 1-0-ra győztek a Copa América labdarúgó-bajnokság döntõjének Argentína-Kolumbia mérkőzésén a Miami Gardens-i Hard Rock Stadionban 2024. július 14-én

A találkozó a tervezettnél 80 perccel később kezdődött a közönség lassú beengedése miatt. Sokan jegy nélkül próbáltak meg bejutni a stadionba, emiatt jó darabig zárva tartották a kapukat. A szünet is hosszabbra nyúlt a szokásos negyedóránál, mivel a két játékrész között a világsztár énekesnő, a kolumbiai Shakira szórakoztatta a publikumot.

Hirdetés

A rendes játékidőben nem esett gól, az összecsapást a 96. percben csereként beálló Lautaro Martínez a 112. percben döntötte el.

Lionel Messi a 66. percben megsérült, kénytelen volt lejönni a pályáról. A könnyeivel küszködött a kispadon, de a hosszabbításban esett gólnál már jobb volt a kedve.

A címét megvédő és világbajnok Argentína 16. végső diadalával egyedüli csúcstartóvá vált Uruguayt maga mögött hagyva. A 36 éves Angel Di María az utolsó meccsén szerepelt a válogatottban.

Korábban írtuk