A dél-párizsi vásárközpont hatos csarnokában négy asztalon folyt a játék, méghozzá telt ház, azaz mintegy hétezer néző előtt.

Hirdetés

A 16 kettőst felvonultató mezőnyben a magyar kettős 11. kiemelt volt és a negyedikként rangsorolt Vong Csun-ting, Tu Hoj-kem duót kapta riválisnak. A papírforma egyértelműen a hongkongi páros mellett szólt, amely évek óta a vegyes páros elitmezőnyben található, és a 2015-ös világbajnokságon bronzérmet szerzett. Egyéniben a kettős női tagja, Tu Hoj-kem számít eredményesebbnek és csapatban harmadik volt a tokiói olimpián.

Ecsekiék számára azonban bíztató lehetett, hogy a tavalyi, durbani vb második fordulójában emlékezetes, nagy csatát vívtak egymással, s az ázsiai ellenfél csak a döntő szettet 13-11-re nyerve diadalmaskodott.

A szombati mérkőzés több mint 20 perces csúszással kezdődött, mivel a második asztalon elhúzódott az összecsapás, amelyben óriási meglepetésre a második helyen kiemelt, vb-ezüstérmes japán Harimoto Tomokazu, Hajata Hina páros 4:1-re kikapott a 16. helyen rangsorolt észak-koreai Ri Jong Sik, Kim Kum Jong egységtől. A rendezők pedig csak akkor indították az újabb kört, amikor mindenhol lezárult az előző.

Korábban írtuk

Az első pontot a magyar kettős szerezte, az ellenfél 5-4-nél vezetett először, de elhúzni nem tudott. Majd 9-9-nél Ecseki egyik szervájából sem sikerült pontot csinálni, így az első szett szoros végjátékban a hongkongiaké lett.

Ecseki kezdte a második felvonást is, amelyben az eddigi legszebb labdamenet után ismét vezettek a magyarok. Újra fej fej mellett haladt a két páros, aztán az ellenfélnél Vong Csun-ting feljavult kezdeti hibái után, ültek a pörgetései, majd 10-8-nál Tu Hoj-kem szerválta ki a szettet.

A második olimpiáján szereplő Madarász és az ötkarikás újonc Ecseki nem adta fel, a negyedik szettben dinamikusabb és bátrabb játékkal alaposan meglepte a hongkongiakat. A magyar kettős 8-2-re elhúzott és gyorsan 11-4-gyel szépített.

A lendület azonban megtört a folytatásban, megint Vong percei következtek, ami 6-2-es vezetést eredményezett. Amikor sikerült felzárkózni, Vong kétszer is jól támadta meg Madarász adogatását, végül 11-6-ra nyerték az ázsiaiak a negyedik játékrészt.

Az ötödik szett viszont 5-0-s magyar vezetéssel indult, de az ellenfél két pontra felzárkózott (7-5). Harczi Zsolt szakmai igazgató ekkor időt kért, ám ez sem segített, a hongkongiak fordítottak és első meccslabdájukat kihasználták.

A háromfős magyar csapatból Póta Georgina is asztalhoz lép szombaton, 22.15 órától a német Shan Xiaona ellen szerepel az egyes első fordulójában.

Ecseki és Madarász számára befejeződött az olimpia.
Eredmény:
vegyes páros, 1. forduló (nyolcaddöntő):
Vong Csun-ting, Tu Hoj-kem (hongkongi, 4.)-Ecseki Nándor, Madarász Dóra (11.) 4:1 (9, 8, -4, 6, 8)