Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
A sérült Varga Barnabást hordágyon viszik le a pályáról a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik, utolsó fordulójában játszott Skócia – Magyarország mérkőzésről a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 23-án
Hirdetés

„Mindent elkövetnek a csatár gyógyítása érdekében, de ilyenkor a nagy kérdés inkább az, hogy lelkileg miként tudja majd feldolgozni a történteket”

– nyilatkozta az InfoRádiónak Knoll Zsolt sportsebész, a játékost ellátó Emineo Magánkórház igazgatója.

„Ez a sérülés brutális”

– összegezte a sportsebész, aki kiemelte, hogy a skót kapus könyöke olyan helyen találta el Varga Barnabás fejét, ahol a csontok eleve vékony falúak, ezért az ütés hatására a koponya orr- és szem alatti rész is összeroppant. A szakember szerint fennállt a veszélye annak is, hogy a szemgolyó csontos fala is megsérülhet, ami a szemmozgató izmok működését akadályozhatja.

Korábban írtuk

„Szerencsére nem a legsúlyosabb törésről van szó, a rekonstrukció többféleképpen lehetséges. A német szakemberek minimális feltárással történő rekonstrukciót választottak, mely során belülről, az arcüregen keresztül rögzítették a sérült területet speciális lemezekkel”

– mondta Knoll Zsolt. A sportsebész hozzátette, a felépülés gyorsítása érdekében Varga Barnabás egy speciális álarcban fog focizni, amely védi az orrát és az érintett területet.

A további részletekről a Mandiner oldalán olvashatnak.