Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Magyar szurkolók ünneplik a csapat győzelmét a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik, utolsó fordulójában játszott Skócia – Magyarország mérkőzés végén a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 23-án

A magyar válogatott úgy juthat csoportharmadikként az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjébe, ha lesz legalább két olyan csoportharmadik, amely nem szerez három pontot, vagy ha igen, rosszabb gólkülönbséggel teszi, fejti ki cikkében az M4Sport hírportálja.

Hirdetés

Hétfő este a kettőből egy meglett, méghozzá – a B csoportban két ponttal harmadik – Horvátország – köszönhetően az olaszok 98. percben szerzett egyenlítő góljának. Jó esély mutatkozott a C csoportban is hasonlóra, de a szlovénok angolok elleni pontszerzése átírta a papírformát, így mehet tovább a számolgatás.

Két csoportban van még hátra a harmadik forduló, ezekre a mérkőzésekre szerda este kerül sor.

Az F csoportban jöhet össze egy magyarnál rosszabb csoportharmadik; ehhez két feltételnek kell egyszerre teljesülnie szerda este, Georgia nem nyerhet Portugália ellen és Csehország nem győzheti le Törökországot. Ha utóbbi mégis megtörténik, akkor a cseheknek legalább három góllal kellene megvernie a törököket, hogy rosszabb gólkülönbséggel legyen három pontjuk az F csoport harmadik helyén, mint a magyaroknak.

Korábban írtuk

Az E csoportban nagyon nehezen jöhet össze egy a magyaroknak kedvező végeredmény, ugyanis két kör után mind a négy válogatottnak 3-3 pontja van, és mindegyiknek jobb gólkülönbsége.

A további részletekről az m4sport.hu oldalon olvashatnak.