Nem lehet azt mondani, hogy szép nap virradt ránk, de ez talán érthető a „különleges” megnyitó ceremónia után. Kell egy kis felfrissülés, hogy magunkhoz térjünk a sokkhatás alól. Esős, borús és nagyjából 18 fokos hőmérsékletet hozott a másnap, de reméljük, sportolóink gondoskodnak arról, hogy kiderüljön. Ezúttal kicsit kellemesebb klíma fogadta a kilátogatókat a kézilabdának otthont adó létesítményben. A fagyasztó valószínű csak a nyitómérkőzésnek szólt, hogy lehűtse a magyar kedélyeket. A találkozókat egymás után rendezik, fél órával a magyarok kezdése előtt a lelátón még a spanyol és szlovén drukkerek tomboltak, de viszonylag gyorsan kicserélődött a szurkolótábor és a magyar zászlók is helyükre kerültek.

Hirdetés
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
A magyar válogatott játékosai a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi kézilabdatornájának B csoportjában játszott Magyarország – Egyiptom mérkőzés előtt a Dél-párizsi Arénában

Az egész aréna talpon, közös visszaszámlálás és megkezdődött válogatottunk olimpiai szereplése. A lelátóról szól a „Hajrá, magyarok!” és a „Hajrá, Magyarország!”. A lelátón már magyar túlerő, a pályán kevésbé. Az egyiptomi támadásoknál szól a „Védekezz!”. Kell is a buzdítás, mert Egyiptom bekezdett az elején, sorra estek a gólok a magyar kapuba, válasz lassan érkezett. A 13. percben időt is kért a szövetségi kapitány, amikor 4 gólos hátrányban volt csapatunk (6-10). A speaker is megszólította a magyarokat (angolul), hogy buzdítsák csapatuk. Jön is a „Harcoljatok!” A különbség azonban nem csökkent, hanem nőtt, héttel is vezetett Egyiptom, Adel és Sanad kilencet vágott a magyar hálóba. Nálunk Imre Bence vitte hátán a csapatot, négy gólnál járt az első játékrész végén, az eredmény 19-15 volt az egyiptomi csapatnak.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Fazekas Gergő (j) és az egyiptomi Omar el-Vákil a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi kézilabdatornája B csoportjában játszott Magyarország-Egyiptom mérkőzésen a Dél-párizsi Arénában

Már jobban kezdődött a második félidő, hetest harcoltunk ki, amit Imre Bence értékesített, majd Fazekas Gergő is betalált, felzárkóztunk két gólra, a lelátó is megélénkült, jött is a „Ria, ria Hungária!”. Nagyon küzdöttek a pályán a fiúk, Fazekas, Bóka, Ancsin is betalált, feljavult a védekezés, Palasics védései is kellettek ahhoz, hogy egy gólosra csökkenjen a különbség. Időt is kért Egyiptom. Imre Bence hetese ugyan kimaradt, de a kipattanót belőtte, kiegyenlített Magyarország. (23-23). A vezetést azonban nem sikerült megszerezni, ismét ellépett három góllal az ellenfél. A huszadik percben Bartucz állt a kapuba a hétméteresnél, és kivédte Sanad lövését, a túloldalon Lékai betalált, újra egyre csökkent a különbség (26-27.) A lelátó is rákapcsolt hangerővel, érkezett a biztatás a csapatnak a végjátékra.

Az idegek pattanásik feszültek, de amikor úgy tűnt, közel a fordítás, az egyiptomiak minden alkalommal megállították a magyar rohamot, négy perccel a vége előtt négyre nőtt ismét a különbség. Bánhidi és Bóka hozta vissza kettőre, a kispadok is megélénkültek.

Hihetetlen izgalmak a végére. Talpon az egész aréna. Bodó két góljával egy perccel a vége előtt újra egy volt a különbség. Időt kért Egyiptom. Az utolsó egy perc nem a magyarok elképzelése szerint alakult, a várt fordulat elmaradt, 35-32-re Egyiptom győzött, Magyarország elvesztette első mérkőzését az olimpián.

Korábban írtuk