Frissítés:

„Varga Barnabás arcában több csont is eltört a mérkőzésen történt ütközés során, továbbá agyrázkódást is szenvedett. Nagy valószínűséggel műtét vár a @Fradi_HU csatárára. Az éjszakát a kórházban tölti Stuttgartban. Az egész csapat szorít érte!” – írta közösségi oldalán az MLSZ.

Hirdetés

„Zavaros helyzet volt az ütközés, a videobíró vizsgálta az esetet. Úgy tűnt, nincs eszméleténél, nagyon aggódtunk érte, mert az orvosok rendkívül lassan indultak a pályára, mintha nem lettek volna tisztában a sérülés veszélyével és súlyosságával. Eltört az arccsontja” – idézte fel a meccset követő sajtótájékoztatón az esetet Marco Rossi szövetségi kapitány, aki szeme alá mutatva jelezte, hol szenvedte el a sérülést a Ferencváros futballistája. „Most már rendben van, ez a legfontosabb. Valószínűleg órákon belül megműtik, a torna hátralévő részében már nem számíthatunk rá”.

A 68. percben Szoboszlai Dominik beadása után a skót kapus, Angus Gunn jobbkezével elöklözte a labdát, de bal könyökével eltalálta Varga arcát, aki ezt követően földre zuhant és szinte mozdulatlanul, nagy fájdalmak közepette feküdt a gyepen. Hosszas ápolás után végül nyakmerevítőben és hordágyon vitték le a pályáról.

A Csoboth Kevin 101. percben szerzett góljával Skócia ellen 1-0-ra megnyert stuttgarti mérkőzés lefújását követően a nemzeti együttes tagjai Varga 19-es mezével és szülőfalujára utaló Szentpéterfa feliratú sállal ünnepeltek a magyar szurkolók előtt.

Korábban írtuk

Sallai Roland: Barniért is küzdöttünk

A mérkőzés legjobbjának választott Sallai Roland szerint a magyar labdarúgó-válogatott a súlyos arcsérülést szenvedő Varga Barnabásért is küzdött a skótok ellen drámai küzdelemben 1-0-ra megnyert utolsó Európa-bajnoki csoportmérkőzésén.

„Szörnyű pillanat volt Barnit így látni. Szerencsére most már sokkal jobban van. Valószínűleg kisebb műtét vár rá, szorítunk neki, hogy minél hamarabb velünk legyen újra. Érte is küzdöttünk a hátralévő 15-20 percben, ez a siker neki is szól” – jelentette ki a Freiburg támadója, aki végig nagy kedvvel futballozott, majd a századik percben az ő gólpasszából döntötte el az összecsapást Csoboth Kevin.