A sportág európai szövetsége (EUF) Magyarországnak ítélte a 2019-es ultimate frizbi Európa-bajnokság rendezési jogát.
 


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) csütörtöki tájékoztatása szerint a Magyar Repülő Korong Szövetség Győr-Gyirmót helyszínnel pályázott, és az olaszországi Velencével szemben nyerte el a kontinensviadalt, melyre 2019. június 29. és július 6. között kerül sor.
    
A szervezők három divízióban közel 90 válogatottat várnak, és nyolc napon keresztül több mint kétezer sportoló küzd majd 14 labdarúgópályán.
    
Az ultimate frizbi csapatsport, amelyben hét játékosból álló együttesek küzdenek egymással. A pálya téglalap alakú, a végén egy-egy célterülettel. A csapatok célja pontot szerezni úgy, hogy az egyik játékos bedobja a korongot a célzónába, ahol egy csapattársa elkapja azt. A dobó nem futhat a koronggal, de azt bármelyik irányba bármelyik csapattársának passzolhatja. Minden esetben, amikor sikertelen a passz, az ellenfélhez kerül át a korong. A játékosok fizikai érintkezése nem megengedett. Az ultimate frizbit játékvezető nélkül játsszák, a játékosok maguk felelősek a tiszta játékért és a szabályok betartásáért.

(MTI)