A világranglistán 85. helyezett magyar játékos szerdán az argentin Pedro Cachint, a csütörtöki nyolcaddöntőben pedig – meccslabdákat hárítva – egy igazi klasszist, a hetedik kiemelt francia Gaël Monfilst búcsúztatta. Ruuddal eddig egyszer találkozott, még 2017-ben a budapesti challengeren, annak is az elődöntőjében. Akkor Fucsovics 6:0, 6:0-ra diadalmaskodott, és mindmáig ez profi pályafutása egyetlen vesztett játék nélküli sikere.

Hirdetés

Az erőviszonyok azóta változtak, a pénteki mérkőzésnek már a ranglista-nyolcadik, a 2022 szeptemberében az ATP-rangsor második helyén is jegyzett, Roland Garros- (2022, 2023) és US Open-finalista (2022) Ruud volt az esélyese.

A magyar Davis Kupa-válogatott alapembere az első játszmában fogadóként összesen két pontot szerzett, míg 2:1-nél nem tudta hozni adogatójátékát, így 32 perc alatt szetthátrányba került. A folytatásban is a norvég sztár akarata érvényesült, két brékkel gyorsan ellépett 3:0-ra. Ezután Fucsovics ápolást kért, majd 4:0 után szépített, ám a továbbiakban sem volt esélye. A csata végül 1 óra 8 percig tartott.

A negyeddöntő eredménye:

Korábban írtuk


Casper Ruud (norvég, 1.)-Fucsovics Márton 6:3, 6:2