Az Európa-bajnokság egyik legsimábbnak ígérkező összecsapása óriási meglepetéssel indult, mivel Bajrami már a 23. másodpercben előnyhöz juttatta a csak légiósokkal kiálló albánokat. Ez volt az Eb-történelem leggyorsabb gólja, a csúcsot 2004 óta az orosz Dmitrij Kiricsenko tartotta 67 másodperccel. Luciano Spalletti kapitány együttese hamar összeszedte magát, és negyedóra alatt megfordította az állást. A folytatásban maradt a címvédő Squadra Azzurra nyomasztó fölénye, Frattesi a kapufát találta el, a túloldalon a brazil Sylvinho tanítványainak ellentámadásai alig jutottak túl a felezővonalon.

Hirdetés

Térfélcsere után kissé visszaesett az iram, de a 11. Eb-jükön szereplő olaszok továbbra is kézben tartották a meccset. A második játékrész derekától a kékek többnyire csak labdatartásra törekedtek, ekkor már elvétve akadtak támadások, a második Eb-jén részt vevő albán csapat pedig teljesen veszélytelen volt a kapura. A hajrában összejöhetett volna az egyenlítés, de Donnarumma remek védéssel megmentette együttesét a góltól.

A második körben, szerdán az albánok a nyitókörben szintén alulmaradt horvátokkal csapnak össze, csütörtökön pedig az olaszok a spanyolokkal vívják a B csoport slágermeccsét.

Korábban írtuk