A spanyoloknál pályára lépett Lamine Yamal, a Barcelona támadója, aki 16 éves és 338 naposan az Eb-k történetének legfiatalabb játékosa lett. Ezzel megelőzte a listán a lengyel Kacper Kozlowskit, aki 17 évesen és 246 naposan játszott éppen a spanyolok ellen 2021 júniusában, Sevillában.

Hirdetés

A mérkőzés elején a spanyolok ragadták magukhoz a kezdeményezést és leginkább a jobb oldalon próbáltak támadásokat vezetni. Ebben komoly szerepe volt Yamalnak, aki előbb Moratával rúgatott majdnem gólt. Később a horvátoknak is voltak helyzetei, de ezek kimaradtak. Közel félórája tartott az összecsapás, amikor Fabián Ruiz remekül indította Moratát, aki megszerezte a vezetést. Kisvártatva nőtt a különbség, Fabián Ruiz ezúttal maga volt a főszereplő.

Közvetlenül a szünet előtt is betaláltak a spanyolok, akik így nagyon megnyugtató előnnyel vonulhattak pihenőre.

A fordulást követően erőre kaptak a horvátok, előbb a csapatkapitány Modric próbálkozott, majd Stanisic. Sorra jöttek a horvát helyzetek, de még a szépítés is elmaradt büntetőből.

Korábban írtuk

A remek rajtot vevő spanyolok csütörtökön az olaszokkal találkoznak, a horvátok pedig szerdán az albánok ellen javíthatnak.