Fotó: Fradi.hu
Hirdetés

A formalitásnak számító második felvonáson a norvég Kristoffer Zachariassen szerzett vezetést a magyar zöld-fehéreknek az első félidőben, a másodikban pedig az egyik nyári szerzemény, a belga Philippe Rommens is betalált büntetőből, amit Traoré harcolt ki. A walesiek erejéből a hajrában csupán a szépítésre futotta.

A magyar bajnok így már legrosszabb esetben is a Konferencia-liga főtábláján lesz érdekelt ősszel, míg a legrangosabb európai kupasorozat főtáblájához további két párharcot kell nyernie. A következőt valószínűleg a Midtjylland ellen, ugyanis a dán bajnok háromgólos előnyből várja a szerdai visszavágót az andorrai Santa Coloma ellen.

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
The New Saints (walesi) – Ferencváros 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Daniels (90+1.), illetve Zachariassen (43.), Rommens (62. – 11-esből)
The New Saints: Roberts – Baker (Marshall, 64.), Davies (Pask, 64.), Bodenham – Daniels, Holden (Clark, 80.), Williams, Brobbel (Bradley, 65.), Redmond – McManus (J. Williams, 74.), Young.
Menedzser: Craig Harrison
FTC: Dibusz – Makreckis, Cissé (Abena, 72.), Raul Gustavo, Ramírez – Maiga (Abu Fani, 65.), Rommens – Traoré (Gruber, 72.), Zachariassen, Kehinde (Katona, 85.) – Pesic (Kady, 65.)
Vezetőedző: Pascal Jansen

A Ferencváros összesítésben 7-1-gyel továbbjutott.

Korábban írtuk

A legfontosabb az volt, hogy továbbjussunk a következő körbe, ez sikerült. A mai meccs sajnos nem volt olyan jó, mint a múlt heti, de elvégeztük a feladatunkat, még ha a körülmények nagyon mások is, összehasonlítva a hazai pályánkkal. De boldog vagyok a fiúk miatt és a szurkolók miatt is, hogy ott vagyunk a következő körben. Amikor Európában szerepelsz, a legfontosabb dolog az, hogy továbbjuss, és mi ezt megtettük. Az, ahogy játszunk, pedig egy lecke minden alkalommal, ma is láttunk olyan dolgokat, amiket szerettünk volna, de olyanokat is, amiket nem szerettünk volna látni, mint például azt, hogyan kaptuk be ezt a gólt a végén. A fiatalok viszont kaptak ismét játékperceket, Gruber és Katona is, Abu Fani is újra pályán volt, ezek a pozitívumok, amiket ki lehet emelni. – Pascal Jansen

Ulloi129.hu