Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Fazekas Gergõ (b3) és Bánhidi Bence (b4) a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi kézilabdatornája B csoportjában játszott Magyarország -Egyiptom mérkõzés végén a Dél-párizsi Arénában 2024. július 27-én.
Hirdetés

A férfi kézilabdázók úgy kaptak ki 35-32-re Egyiptomtól, hogy egyszer sem vezettek az egész mérkőzésen. Ami a továbbjutási esélyeket illeti, Chema Rodríguez szövetségi kapitány együttese rendkívül nehéz helyzetbe került – a negyeddöntőbe a csoportok első négy helyezettje jut -, ezért hétfőn létfontosságú lenne a győzelem az Argentína ellen 21 órakor kezdődő találkozón.

A dél-amerikaiakat tartják a csoport leggyengébb tagjának, pedig a 14 fős keretük 13 tagja Európában – Spanyolországban, Franciaországban, Portugáliában és Romániában – kézilabdázik. A két válogatott eddig négyszer találkozott egymással, három magyar siker mellett legutóbb, a 2019-es világbajnokságon döntetlen született. Az argentinok 36-31-re kaptak ki az első körben Norvégiától.

A női vízilabdázók szombaton 10-8-ra kaptak ki az Európa-bajnok Hollandiától, hétfőn 20.05-től pedig Kanada következik. A nyári időszakban a két csapat közösen készült az ötkarikás játékokra, sőt két edzőmeccsük is volt. Június 22-én Gödöllőn 14-7-es, június 29-én Görögországban 11-6-os magyar siker született. A kanadaiak a csoportkör első fordulójában szabadnaposak voltak.

Az úszók áprilisi országos bajnokságán robbant be a 15 éves Jackl Vivien, aki az időeredmények alapján bekerülhet hétfőn az olimpiai döntőbe 400 méter vegyesen, ami hatalmas eredmény lenne a magyar küldöttség legfiatalabb tagjától. Rajta kívül délelőtt Sárkány Zalán lesz érdekelt férfi 800 méter gyorson. A délutáni programban – a vasárnapi eredmények függvényében – ott lehet Jászó Ádám és Kós Hubert férfi 100 m háton, illetve Ábrahám Minna és Pádár Nikolett női 200 m gyorson.

Korábban írtuk

A vívóknál érmes reményekkel várhatja a női kardozók küzdelmeit Márton Anna, Pusztai Liza és Szűcs Luca, de pástra lép a férfi tőrözők között Dósa Dániel is. A Tokióban negyedik helyezett Márton Annának már a 32 közé jutásért is vívnia kell a venezuelai Katherine Paredes Torresszel. Pusztai az olasz Michela Battistonnal kezd a 32 között, és sikeres asszókkal a két magyar egymással vívna a nyolcba kerülésért. Szűcs Lucának az olasz Martina Crisciót kellene legyőznie ahhoz, hogy ott legyen a legjobb 16 között. Dósa az egyiptomi Abdelrahman Tolbával vív a 32 között, utána pedig – a papírforma érvényesülése esetén – a tavaly vb-ezüstérmes amerikai Nick Itkin lehet az ellenfele.

A sportlövőknél a vasárnapi alapverseny eredményinek függvényében Pekler Zalán, Péni István és Mészáros Eszter is ott lehet a légpuska hétfői fináléjában.

A férfi ökölvívók 63,5 kilogrammos súlycsoportjában Kovács Richárd az ausztrál Harry Garside ellen kezdi meg szereplését a nyolcaddöntőben.

Lovastusában Kaizinger Balázs a szombati díjlovaglás során csak egy ellenfelét előzte meg a 63 fős mezőnyben, és a vasárnapi terepverseny után hétfőn a díjugratás vár rá.

Női kosárlabdában az előző hét olimpiát megnyerő Egyesült Államok 21 órától Japánnal mérkőzik, a tornászoknál pedig a férfi csapatverseny döntőjére kerül sor.