A zenicai találkozón a magyar és a bosnyák szurkolók kemény magja nagyon közel volt egymáshoz, de nem történt rendbontás. Mi több, a helyiek nagyra értékelték a magyar drukkerek gesztusát, azt a hatalmas molinót, amellyel a közelmúltbeli boszniai árvízkatasztrófa halálos áldozatai előtt hajtottak fejet.

Hirdetés

„Nyugodjanak békében az árvíz áldozatai”

– ez állt a molinón a helyiek nyelvén. Az M4Sport arról írt, hogy a magyar drukkereket rögtön megkedvelték a helyiek. A sport1.oslobodjenje.ba szerint a feliratot „vastapssal jutalmazták” a jelenlévők, néhányan „könnyekig is hatódtak.” A portál hozzáteszi, hogy a bosnyák szurkolótábor a mérkőzés lefújása után megtapsolta a magyar drukkerekkel közösen ünneplő Rossi-legénységet, amelyre reagálva Szoboszlai Dominikék a bosnyák rajongókat is megtapsolták.

Fotó: Magyar Nemzet

Ám a lefújás után olyasmi történt, ami már nem a barátságról szólt. A Magyar Nemzet a Sportal beszámolóját ismertetve azt írja, a mérkőzés után egy pécsi csoport Zenica központjában összefutott az NK Celik szurkolóival. Hosszú percig tartó tömegverekedés tört ki, és a helyi média szerint több magyarnak orvosi ellátásra volt szüksége. A rendőrök azonban gyorsan a helyszínre érkeztek és megakadályozták a további verekedést.

A pécsi Munkás 1950 ultracsoport a mérkőzés előtt a hivatalos Facebook-oldalán közölte, hogy 36 fővel megérkeztek Zenicába. A szurkolói balhéról kedden tettek közzé egy újabb bejegyzést, amiben arról írnak, hogy a mérkőzés napját uraló baráti hangulat ellenére egy panel tövéből egy állig felfegyverkezett brigád rohanta le őket a sötétből.

„Távol álljon tőlünk az önsajnálat, csalódottsággal vegyülő szégyenérzet, ami ma minket leginkább jellemez egy műtét utáni lábadozóval és néhány könnyebb sérüléssel. Nem ezért mentünk, nem provokáltunk senkit semmivel és nem is ültünk fel semmi ilyesmire”

– fogalmazott legfrissebb bejegyzésében a pécsi tábor.

Korábban írtuk