A súlyemelő Eb-n Magát Krisztina egy aranyat, két ezüstöt, míg Nagy Péter egy bronzérmet szerzett. Juhász Adrienn pedig a 22 éven aluli ökölvívók Európa-bajnokságán lett aranyérmes.

Súlyemelő Európa-bajnokság, Bukarest


Fotó: MTI/EPA/Robert Ghement

Magát Krisztina szakításban aranyat, lökésben és összetettben pedig ezüstérmet szerzett a nők vasárnapi plusz 90 kilogrammos versenyében a bukaresti súlyemelő Európa-bajnokságon.

A Testvériség SE 29 éves sportolója a kontinensviadal zárónapján az első fogásnemben három jó gyakorlattal 104 kilóig jutott, ez Eb-címet ért. A folytatásban is hibátlan maradt: lökésben újabb három remek gyakorlatot mutatott be, s legjobbjával, a 132 kilóval másodikként zárt, akárcsak összetettben, 236 kilogrammos egyéni csúccsal.

Magát Krisztina a tavalyi Európa-bajnokságon három bronzérmet érdemelt ki ólomsúlyban, akkor 234 kilogrammal zárta szereplését. 

A súlycsoport idei Európa-bajnoka a lengyel Aleksandra Mierzejewska lett 237 kilós összteljesítménnyel, ő nyerte a lökést is 134 kilóval. 

A plusz 90 kg másik magyar résztvevője, a 19 esztendős Gyürüs Barbara – két riválist megelőzve – a hetedik lett mindkét fogásnemben 86, illetve 104 kg-mal, s 190 kilós eredményével összetettben is.

Fotó: MTI/EPA (archív)


Fotó: MTI/EPA/Robert Ghement

Nagy Péter bronzérmet szerzett szakításban a férfiak vasárnapi plusz 105 kilogrammos versenyében a bukaresti súlyemelő Európa-bajnokságon.

A 32 esztendős szegedi sportoló a 182 és a 187 után a 191 kilóval is elbánt, s nála többre csak a két grúz rivális, a 192 kilogrammot teljesítő Irakli Turmandize és a világcsúcstartó, olimpiai, világ- és Európa-bajnok Lasa Talahadze volt képes, aki 210 kilóig jutott.

Az ólomsúlyúak kategóriájában 220-szal csúcstartó Talahadze a harmadik fogásra megpróbálkozott a 221 kilogrammal, de világrekord-kísérlete ezúttal nem sikerült.

FRISSÍTÉS
Nagy Péter a szakítás után összetettben (416 kg) is bronzérmes lett a férfiak vasárnapi plusz 105 kilogrammos versenyében a bukaresti súlyemelő Európa-bajnokságon. Lökésben (225 kg) negyedikként zárt.

Ökölvívk Európa-bajnoksága, Bukarest

Juhász Adrienn aranyérmet szerzett a 22 éven aluli ökölvívók romániai Európa-bajnokságán, a plusz 81 kilósok kategóriájában.

A Targu Jiuban (Zsilvásárhely) rendezett Eb vasárnap délutáni programjában, a legnehezebb női kategória döntőjében a magyar bokszoló a hazaiak versenyzőjét, Alina Gabrie Enét győzte le – adta hírül a magyar sportági szövetség honlapja.

Juhász aranya mellett még két bronzérem került a magyar női válogatott gyűjteményébe a 19-22 évesek kontinensviadalán: Viglási Alexandra az 51, Tar Flóra pedig az 57 kg-ban végzett harmadikként.

(MTI)