A kvalifikációs időszak vasárnap éjfélkor zárult, a nemzetközi szövetség pedig kedden frissítette a Road to Paris rangsort, mely alapján kiosztják a párizsi játékokra az indulási helyeket azok között, akik nem tudták teljesíteni a rendkívül erős kijutási szinteket.

Hirdetés

A magyarok közül a kalapácsvető Halász Bence, 400 méteren Molnár Attila és 100 m gáton Kozák Luca teljesítette a szintet, valamint a Récsei Rita, Venyercsán Bence gyalogló vegyes váltó szerzett kvótát Magyarországnak.

A ranglistán 11 atléta 12 indulási jogot szerzett. Az egyedüli duplázó Takács Boglárka, aki női 100 és 200 méteren is ott lehet az olimpiai mezőnyben.

A mostani létszám ugyanakkor még nem vehető véglegesnek, mivel sérülések, visszamondások előfordulhatnak és több magyar is a kijutási küszöb közvetlen közelében áll. A kalapácsvető Varga Donát a 33., miközben 32-en vehetnek részt az olimpiai versenyben, de a 400 gátas Mátó Sára is egyetlen hellyel csúszott le a kvótáról, míg Wagner-Gyürkés Viktória kettővel 5000 méteren. Érdekesség, hogy Varga Donátot közvetlenül Rába Dániel előzi meg a rangsorban.

Korábban írtuk

A végleges indulói névsor hétfőre alakul ki.

A legutóbbi, tokiói olimpián 18 magyar atléta vett részt.