Fotó: MTI/Kovács Tamás
Kapás Boglárka a nõi 400 méteres vegyesúszás döntõje elõtt a dohai vizes világbajnokságon 2024. február 18-án.
Hirdetés

A 30 esztendős versenyző, aki 2015-ben, Kazanyban 1500 méter gyorson bronzérmet nyert, öt éve Kvangdzsuban 200 méter pillangón diadalmaskodott, most pályafutása során először vegyesúszásban volt érdekelt vb-döntőben.

Az olimpiai bronzérmes magyar úszó a délelőtti előfutamban saját elmondása szerint csaknem elszámolta magát, mert nem úszta ki magát maximálisan, így a hetedik idővel (4:43.53) várta a finálét.

Kapás a táv felénél első volt, ahogyan arra számítani lehetett, mellen viszont komolyabb hátrányba került riválisaival szemben. Bár szépen hajrázott, ötödiknél nem tudott feljebb jönni, de a remek gyorsúszásnak köszönhetően óriásit javított az idején, a 4:39.78 perc viszont így sem volt elég az olimpiai szinthez (4:38.53).

„Nem az olimpiai szint volt a cél, bár remélem, ennek is eljön majd az ideje. Ezzel az eredménnyel úgymond körbeértem, hiszen 2011-ben, Sanghajban az első világbajnokságomon is ötödik voltam” – nyilatkozta Kapás, akinek ez volt az utolsó nagymedencés vb-döntője, ugyanis az év végén befejezi profi pályafutását.

Korábban írtuk