Fotó: MTI/Kovács Tamás
Hirdetés

A 22 éves magyar versenyző – aki egyéniben ezt megelőzően legutóbb 2019-ben, Kvangdzsuban volt döntős – a hatodik idővel, 8:32.88 perccel várta a szombat finálét. Ebben 200 és 400 méternél hetedik, 600-nál hatodik volt, a végére azonban szoros küzdelemben kicsit visszacsúszott, 8:29.83 perccel csapott a célba.

Győzött az olasz Simona Quadarella.

„Végig jobbra vettem a levegőt, és csak későn, 25 méterrel a vége előtt vettem észre, hogy már japán ellenfelem is elindult olyan iramban, ami hasonló, mint az enyém. De nem baj, mert a másik oldalt is figyeltem, és ők is 8:29 körül úsztak” – nyilatkozott az M4 Sporton a magyar úszó.

Késely hozzátette, látta, hogy mindenki nagyon beindul a végén, és gondolta, hogy hasonló lesz a végeredmény, mint délelőtt. Mint mondta, nem akart kilencedik lenni egy döntőben, a papírforma szerint hozta a nyolcadik helyet, de ennek is nagyon örül, mert régen úszott döntőt, és ez nagyon jó érzés volt.

Korábban írtuk

„Ahhoz képest, hogy február van, ez a 8:29 önmagamhoz képest szerintem nagyon jó idő. Összességében boldog vagyok” – szögezte le.