Hajmási Éva a negyeddöntős vereség után már az első vigaszági asszójában alulmaradt, így első kiemeltként a kilencedik helyen zárta versenyt. Osváth Richárd – aki ugyancsak első kiemeltként kapott ki a nyolc között –, valamint a szintén A kategóriás, 12-szeres paralimpiai érmes Krajnyák Zsuzsanna viszont egészen a negyedik fordulóig menetelt a vigaszágon, s már csak egy győzelemre volt attól, hogy éremért vívhasson, de végül mindketten lemaradtak erről a lehetőségről.

Hirdetés

A három éve, Tokióban ebben a fegyvernemben ezüstérmes Osváth a kínai Csung Szaj-csuntól kapott ki simán, míg Krajnyákot a spanyol Judith Rodriguez Menendez verte 15-10-re. Osváth és Krajnyák is az ötödik helyen zárta a szerdai versenynapot.

„A kínaiak nagyon erősek, valahogy nem találtam az ellenszert, hogy mivel tudnám megszúrni. Ha kitaláltam valamit, akkor ő egyből belerondított, így ez nem sikerült” – elemzett az M4 Sportnak nyilatkozva Osváth, aki megemlítette, hogy kijött a paralimpiára a felesége három gyermekükkel, most először volt ott vele az egész család. „Nagyon érdekes, mert 2016-ban a legidősebb gyermekem egyéves volt, és akkor arra gondoltam, milyen jó lenne majd 2024-ben, mert addigra megnő és láthatna még engem vívni. Hát eljött ez a pillanat is és ennek nagyon örülök. Azért nem vagyok most csalódott, mert bár kikaptam a töröktől a négybe jutásért, de rájöttem, hogy az igazán fontos dolgok úgyis otthon várnak. Ez egy jó játék és élvezni kell. Néha nem élvezzük, de próbáltam optimistán hozzáállni.”

Hozzátette: minden paralimpia után rádöbben valamire, most éppen arra, hogy nagyon sokat kapott a vívástól.

„A párizsi paralimpia megtanított arra, hogy értékeljem azt, ami volt, értékeljem azt, hogy 39 évesen itt lehetek. Eldöntöttem, hogy még egy ciklust megpróbálok és talán majd Los Angelesben kiköszörüljük ezt a csorbát” – mondta.

Krajnyák arról beszélt, hogy akik ismerik, tudják, hogy a végletekig küzd, ez ezen a napon is bebizonyosodott – utalt a vigaszági harmadik fordulós mérkőzésére.

A negyedikben következő spanyol vívót nem ismerte, furcsa és kellemetlen volt számára a technikája, de a szünet után már ráérzett, hogyan kell ellene vívni.

„Ha a szünetnél nulla-nulla az állás, bármi megtörténhetett volna” – vélekedett, ugyanakkor hangsúlyozta: boldog, mert úgy tudott vívni, ahogy szeretett volna és élvezte az asszókat.


Eredmények:

tőr, egyéni, A kategória:

vigaszág:

2. forduló:

férfiak:

Osváth Richárd (1.)-Dariusz Pender (lengyel, 14.) 15-5

nők:

Krajnyák Zsuzsanna (8.)-Loredana Trigilia (olasz, 11.) 15-13

Natalija Morkvics (ukrán, 6.)-Hajmási Éva (1.) 15-1

3. forduló:

férfiak:

Osváth – Oliver Lam-Watson (brit, 10.) 15-14

nők:

Krajnyák-Kvon Hjokjeong (dél-koreai, 10.) 15-1

4. forduló:

férfiak:

Csung Szaj-csun (kínai, 3.) – Osváth 15-4

nők:

Judith Rodriguez Menendez (spanyol, 5.)-Krajnyák 15-10

Korábban írtuk