Fotó: MTI/Kovács Anikó
Hirdetés

OTP Bank Liga, 3. forduló:
Ferencváros-MOL Fehérvár FC 4-0 (3-0)
Groupama Aréna, 9795 néző, v.: Berke
gólszerzők: Auzqui (15.), Mercier (38.), Traoré 45+2.), Boli (91.)

Ferencváros: Dibusz – Pászka, Thelander (Kovacevic, 25.), Knoester, Civic (Wingo, 62.) – Besic, Vécsei – Auzqui (Tokmac Nguen, 62.), Mercier (Marquinhos, 58.), Traoré – R. Mmaee (Boli, 58.)
MOL Fehérvár: Kovács D. – Fiola, Stopira, Sabanov – Nego, Bumba (Pokorny, a szünetben), Pinto, Heister (Hangya, a szünetben) – Dárdai, Kodro (Zivzivadze, 35.), Petrjak (Bamgboye, a szünetben)

A nemzetközi kupasorozatokban még versenyben lévő két együttes rotált kezdővel állt fel, főleg a Fradinál volt sok változtatás. A nyílt küzdelemben mindkét kapu előtt volt játék, de gólveszélyt csak a hazai akciók jelentettek. A 15. percben előnyhöz is jutott a Ferencváros, majd változatlan forgatókönyv mellett a szünetre már hárommal vezetett gyors támadásai révén

A fordulást követően a házigazdák kényelmesen játszhattak, és átadták a kezdeményezést a vendégeknek. Utóbbiak ezt kihasználva közelebb jártak ugyan a gólszerzéshez, mint az első félidőben, de nem sikerült szépíteniük. A játékrész közepén érkeztek a ferencvárosi cserék, a hazaiak pedig stabil védekezés mellett a kontrákra hagyatkoztak. Utóbbiból aztán Boli adta meg a kegyelemdöfést a 91. percben.

A két együttes csütörtökön újabb kupamérkőzést játszik: a Ferencváros az ír Shamrock Rovers gárdáját fogadja az Európa-liga selejtezőjének utolsó fordulójában, a párharc első felvonásán, míg a MOL Fehérvár a Konferencia-ligában a Köln vendége lesz, szintén a selejtező utolsó körében, annak első összecsapásán.

Korábban írtuk


Fotó: Mlsz.hu