Fotó: MTI/Illyés Tibor
Koch Máté a venezuelai Grabiel Lugo elleni asszója után a legjobb 16 közé jutásért a férfi párbajtõr egyéni versenyében a 2024-es párizsi nyári olimpián a Grand Palais kiállítócsarnokban 2024. július 28-án.
Hirdetés

„Az volt a célom, hogy amit elképzelek, azt valósítsam meg a páston. Sajnos egyiket sem tudtam megcsinálni, egy nagy görcs volt az egész meccs. Nagyon sajnálom, bárcsak elölről kezdhetném” – kesergett a tavaly világbajnok vívó, majd úgy folytatta: ezen túl kell most tennie magát, a pénteki csapatversenyen pedig újult erővel kell felállnia a pástra és „mindent megtenni annak érdekében, hogy legyen valami”.

Az MTI érdeklődésére azt mondta, végig görcsösséget érzett a Grabiel Lugo elleni mérkőzésén, amelyet a venezuelai párbajtőröző nyert meg 15-10-re.

„Rövid voltam és pontatlan, a közelharcokban rendre vereséget szenvedtem” – elemezte a történteket, majd arról is beszélt, hogy most már ő is tudja, mennyire más egy olimpia, mint a többi verseny. – „Sose éreztem magam ennyire görcsösnek, mint most.”

Az első ötkarikás asszóját értékelve tömören úgy összegzett: „egyből semmi”.

Korábban írtuk