Azok, akik szerda délelőtt nem tudtak első pályájukon, az előfutamban az első kettő között végezni, kora délután javíthattak. A három reményfutamban ugyancsak az első két hely ért folytatást.

Hirdetés

A Honvéd 24 éves versenyzője, Fejes – aki három éve, Tokióban párosban 11. volt – az elsőben evezett az után, hogy negyedik hellyel kezdett. Ezúttal jól felépített taktikával magabiztosan győzött úgy, hogy a hajrában simán elment a sokáig vezető kubai Jose Ramon Pelier Cordova mellett.

Az MTI-nek pár perccel később elmondta, az előfutamban az volt a terve, hogy hatszáz méterig megy erős tempót, mert nem volt reális esélye annak, hogy megelőzi a címvédő brazil Isaquias Queirozt és a tavaly világbajnok cseh Martin Fuksát.

Korábban írtuk

„Annak nem láttam értelmét, hogy nekiállok velük csatázni úgy, hogy őket még soha nem vertem meg, a második futamra meg esetleg nem lesz erőm. Éreztem is hatszáznál, hogy megvan, amit akartam, onnan kicsit visszavettem, aztán megcsináltam a finist, hogy a második pálya már jó legyen. És jó is lett” – idézte fel a történteket.

A reményfutamban jól rajtolt, és megvolt a sebessége, ami alapján bízott benne, hogy utol tudja érni az előtte lévőket. Ezt „hosszú tempónöveléssel” meg is tette.

Ebben a számban a középfutamot és a döntőt pénteken rendezik.