Makray Balázs, a DVSC cégvezetője elmondta, példás kezdeményezés jött létre a Loki és a Campus Kft. között, mivel amúgy is szimbiózisban élnek együtt. Céljuk a közönség minél színvonalasabb kiszolgálása a hazai mérkőzések előtt, ehhez csatlakozott a Hajdú-Bihar vármegyei önkormányzat is, amely fontosnak tartja a szurkolók utazási körülményeinek javítását.

Hirdetés

Elmondta, hogy ennek szellemében a vármegye nyolc pontjáról, 17 településről utazhatnak ingyenesen lakcímkártyával és érvényes bérlettel vagy meccsre szóló jeggyel a szurkolók, három órával a meccs előtt. A hazajutás is ingyenes, a mérkőzés után 30-40 perccel indítanak járatokat, az állatkerttől induló autóbuszokkal. Az idei rajt jól sikerült, és a cégvezető reméli, hogy a szombati, Diósgyőr elleni meccs is közönségcsalogató lesz.

Pajna Zoltán vármegyei közgyűlési elnök kiemelte, az ingyenes buszjáratokkal újra ünnep lesz meccsekre járni, mint ahogy volt ez pár évtizede, amikor húszezres közönséget vonzott a Nagyerdei Stadion. Kiemelte, a kezdeményezés közösségépítő, közösségszervező szerepét, melynek köszönhetően a megye 17 települését érintik az ingyenes járatok, s melyhez csatlakoztak a polgármesterek is.

A sajtótájékoztatón kiderült, hogy a mérkőzések előtt minden korosztálynak lesznek játékprogramok, sportjátékok aktív és egykori játékosokkal, valamint az állatkertbe is bemehetnek az érdeklődők.

Korábban írtuk

Miklósvölgyi Péter, a Campus Kft. ügyvezetője emlékeztetett rá, korábban is voltak hasonló kezdeményezések, ám a mostanival hosszú távon terveznek. „Ha esik, ha fúj, minden hazai mérkőzés előtt megtartjuk a színvonalas programokat” – jelezte, hozzátéve, cél a közönség igényeinek színvonalas programokkal való kielégítése.