Nagyon megviselt és összetört Losonczi Dáviddal találkoztunk az elvesztett bronzmérkőzés után. A sportemberi nagyság azonban ilyen helyzetekben is megmutatkozik. A magyar birkózó a meccs után egy kis türelmet kért az újságíróktól, mielőtt nyilatkozik. Állta a szavát, alig tíz percen belül visszatért és önkritikusan értékelt.

Hirdetés
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

– Megpróbáltam mindent a dán ellen is a bronzmeccsen, de én rontottam el fejben. Egy pillanatra megálltam, felkapott, eldobott, én kaptam ki. Tegnap nagyon mélyen voltam, próbáltam összeszedni magam 24 óra alatt, majdnem sikerült is, egy kicsi kimaradt, ami megbosszulta magát.

Losonczi első olimpiáján szerepelt, de azt mondja, nem az ezzel járó teher hatott rá negatívan.

– A szerdai vereségem nyomta rá a bélyegét a teljesítményemre. Hiszen megvertem az olimpiai bronzérmes tavalyi világbajnokot, utána az Európa-bajnokot, a bolgárt korábban háromból háromszor, de most nem sikerült. Azért jöttem ki, mert olimpiai bajnok akartam lenni, az egész valahogy nem jött össze…

Korábban írtuk

Világbajnokunk az is elárulta, mélyről próbált visszajönni, a családjával is beszélt, amikor már nem tudta tartani magát.

– Borzasztó éjszakám volt. Beszéltem apával, anyával tíz percet, sírtam a telefonban, hiába próbáltam magam összeszedni fejben… Nagyon nehéz lesz feldolgozni ezt az olimpiát. Nem lehet tudni, mi lesz négy év múlva, hol leszek és mit fogok csinálni. Jelenleg nem tudok válaszolni, először ezt fel kell dolgozni, mert mentálisan buktam el ezt a harcot.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Miután a kérdésekre válaszolt, Dávid még magához ragadta a szót egy fontos bejelentés miatt:

– Annyit hadd mondjak el: az olimpiai jutalmamat felajánlom jótékony célra, mert én soha nem azért a pénzért sportoltam. Hanem hogy Magyarországnak, a hazámnak dicsőséget szerezzek. Most nem sikerült. Köszönöm mindenkinek a szurkolást, az üzeneteket, láttam, hogy az egész ország volt mögöttem. Köszönöm, Magyarország!